Digitale Personal Trainer

Published Sep 30, 22
9 min read

Manchester Personal Trainer

Het beoefenen van een sport helpt om de stofwisseling te verhogen, spiermassa op te bouwen en overtollig lichaamsvet te verbranden. Met sport en gezonde voeding kan je voor de rest van je leven op gewicht blijven. personal trainer harpenden. Genoeg redenen dus om aan de slag te gaan met een sport die jij leuk vindt! De eerste 3 tips geef ik in videoformaat: Een gezonde manier om je metabolisme te versnellen is door het aanmaken van extra spiermassa.

Dat komt omdat spieren meer energie verbruiken dan lichaamsvet (bron). personal trainer harpenden. Dit betekent dat meer calorieën op een dag worden verbrand, zelfs op de momenten dat je rust! Sporten waarbij verschillende spiergroepen intensief wordt aangesproken, zoals fitness, krachttraining of HIIT, zorgen ervoor dat je zuurverdiende spiermassa grotendeels behouden blijft, zelfs als je een strikt caloriearm dieet volgt.

De groepen werden verdeeld in geen training, aerobe training (zoals joggen en hardlopen) en weerstandstraining. Alleen de vrouwen die aan weerstandstraining deden behielden hun spiermassa, stofwisseling snelheid en kracht. De andere groepen verloren behalve lichaamsgewicht ook hun spiermassa en zagen een daling in hun metabolisme (bron). Sommige vrouwen gruwelen bij het idee dat ze te gespierd worden.

Mannen maken zo’n 200-1200 ng/d, L aan terwijl de norm voor vrouwen 15 – 70 ng/d, L is. Het is voor de gemiddelde vrouw fysiek onmogelijk om in korte tijd zeer snel gespierd te worden. Wel kan een slank figuur met strakke billen en benen worden gerealiseerd door (thuis) te trainen met behulp van gewichten.

Van hardlopen of joggen wordt vaak gedacht dat het effectief is voor gewichtsverlies en vetverbranding. personal trainer harpenden. Toch blijkt dit in de praktijk tegen te vallen. ‘Als je doel is om slanker te zijn, dan is een groter uithoudingsvermogen niet echt in je voordeel’ zegt Dr. William Roberts, een arts van de Universiteit van Minnesota en voormalig president van het American College of Sports Medicine (bron).

‘Vertrouwen alleen op hardlopen en joggen is niet de beste manier om af te vallen, omdat het relatief weinig calorieën verbrandt voor de tijd die je er investeert’, aldus fysiotherapeut en voedingsdeskundige Rachelle Pojednic en voormalig onderzoeker aan het Institute of Lifestyle Medicine aan de Harvard Medical School. Hoewel hardlopen zeker zo zijn gezondheidsvoordelen heeft (zoals het verbeteren van de slaapkwaliteit en hartgezondheid (bron, bron) zijn er betere sporten om te kiezen als je uiteindelijke doel is om af te vallen of een beter figuur wilt krijgen.

Chicago Personal Trainer

Dus als je graag hardloopt, blijf dan zeker buiten de deur rennen. Als je een aantrekkelijk en sexy figuur wilt krijgen met meer spiermassa en goede verhoudingen, welke sport raden onderzoekers dan aan? Hoge intensiteit interval training is één van de beste sporten om vet te verbranden en een strakkere buik te krijgen - personal trainer harpenden. Persoonlijke begeleiding Mechelen.

HIIT stimuleert de vetverbranding (dus ook buikvet wordt aangesproken) door je stofwisseling (tijdelijk) te verhogen, zelfs nadat je klaar bent met je workout (bron, bron). Uit onderzoek blijkt dat mensen die aan HIIT doen maar liefst 7(!) keer meer lichaamsvet verliezen dan mensen die enkel aan cardio doen (bron). HIIT kan uitkomst bieden voor iedereen die zijn vetverbranding wilt stimuleren en minder tijd wilt doorbrengen in de sportschool.

Het is een hardnekkig misverstand dat plaatselijk vet kan worden verbrand in de buikstreek. Het doen van honderden crunches zet geen zoden aan de dijk als je vetpercentage veel te hoog is. Je ontwikkelt dan wel harde buikspieren, maar zult ze nooit zien omdat ze verstopt zitten onder een laagje buikvet - personal trainer harpenden.

In een ander onderzoek die 3 maanden duurde werden 40 vrouwen gevolgd met overgewicht. Een deel hiervan moest buikspieroefeningen doen. De onderzoekers zagen niet meer verlies aan buikvet in vergelijking met alleen dieetinterventie (bron). Lokaal vet verliezen is dus vooralsnog niet mogelijk. Je kunt niet alleen vet verminderen op specifiek je buik, benen, billen of een ander lichaamsdeel.

Daar heb je geen invloed op. Waar je wél invloed op hebt is je algehele vetpercentage verlagen zodat je buikspieren uiteindelijk zichtbaar worden. Natuurlijk zal je buik strakker worden als je de juiste oefeningen doet, maar die zal je pas te zien te krijgen als je algemene vetpercentage omlaag is gegaan.

Voor vrouwen is het vaak wat lastiger om lichaamsvet kwijt te raken omdat het vrouwelijk lichaam geneigd is om meer vet op te slaan. Maak gebruik van samengestelde oefeningen! Samengestelde oefeningen pakken namelijk de probleemgebieden aan van zowel mannen als vrouwen. personal trainer harpenden. Samengestelde oefeningen zijn ideaal voor vetverbranding omdat ze veel meer spiergroepen tegelijkertijd aanpakken.

Personal Trainer Lizenz

Een reden waarom mensen falen met diëten is omdat ze geen idee hebben hoeveel calorieën ze op een dag binnen krijgen (bron). Een recente Amerikaanse studie heeft uitgewezen dat je met sporten en beweging niet drastisch veel zal afvallen (bron) als je voeding niet op orde is. Je kan zoveel sporten als je wilt, maar als je alleen maar ongezonde voeding eet dan zal je die strakke buik nooit krijgen.

In een onderzoek uit 2015 dachten gezonde deelnemers dat ze ongeveer 400 calorieën hadden verbrand tijdens een trainingssessie die 1 uur duurde. In werkelijkheid hadden de deelnemers slechts 250 calorieën verbrand (bron). Richt je op voeding met de juiste verhoudingen macronutriënten en staar je niet blind op het tellen van calorieën, want dat zegt helemaal niets over de kwaliteit van je voeding (bron).Op Happy, Healthy benadrukken we regelmatig het belang van een goede nachtrust. Dit doen we omdat een gebrek aan slaap in verband staat met een groter risico op overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Verschillende studies (bron, bron, bron) vonden dat slaaptekort gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, waaronder: Dit zorgt ook voor een groter risico op diabetes type 2 (suikerziekte).

Hierdoor voelen mensen met een slaaptekort zich hongeriger en hebben ze vaak last van eetbuien omdat ze geen verzadigingsgevoel krijgen (bron) - Personal Trainer Mechelen. Gebrek aan slaap verandert de manier waarop je lichaam suiker verwerkt en verstoort de hormonen die je eetlust reguleren - personal trainer harpenden. Het verklaart waarom mensen met weinig slaap moeite hebben met gewichtsverlies.

De vele biochemische processen die plaatsvinden in je lichaam zorgen voor een verlies aan vocht dat moet worden vervangen. Vocht raak je niet alleen kwijt door ontlasting, ook zweten en in en uitademen zorgen daarvoor. Verschillende studies hebben aangetoond dat lichte uitdrogingsverschijnselen al leiden tot een laag energielevel en een verminderd concentratievermogen (bron, bron).

Aan te raden is om minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken (personal trainer harpenden). Op de momenten dat je sport drink je ieder half uur een halve liter water extra. Als iemand eenmaal begonnen is met afvallen en aan sporten doet om een strakkere buik te krijgen, dan kan de drang worden gevoeld om wekelijks op de weegschaal te staan.

Online Personal Trainer Course

Het kan dus zijn dat je na een periode van intensief trainen lichaamsvet bent kwijtgeraakt, maar dit niet terugziet op de weegschaal. En dat terwijl je vetpercentage flink omlaag is gegaan. Raak dan niet meteen in paniek, want het draait niet om gewichtsverlies maar om vetverlies. Alleen al het verminderen van je dagelijkse hoeveelheid calorieën voor een periode van enkele weken, zal leiden tot gewichtsverlies.

Onderzoekers schatten dat bij lijners die niet sporten ongeveer een kwart van het verloren gewicht uit spiermassa bestaat (bron). Het lichaam wordt namelijk in de uithongeringsmodus gedwongen om niet alleen vetten aan te spreken als energiebron, maar ook spiereiwitten. Hoe kan worden voorkomen dat spierweefsel als energiebron wordt aangesproken? Behalve weerstandstraining – in de vorm van krachttraining en fitness – om de spieren te blijven ontwikkelen, is het belangrijk dat veel eiwitrijke voeding worden gegeten om spierverlies tegen te gaan (bron, bron).

Zo weet je in ieder geval of je lichaamsvet bent kwijtgeraakt. personal trainer harpenden. Als het gaat om afvallen en het volhouden met sporten dan zijn factoren zoals discipline en zelfbeheersing van belang. Tenslotte kan niemand anders dan jijzelf je dwingen om regelmatig te sporten en gezond te eten. Je gedrag is grotendeels onder jouw controle.

Het is belangrijk om voor jezelf realistische doelen te stellen. Over één jaar 20 kilo lichter willen wegen is voor de meeste mensen onhaalbaar (personal trainer harpenden). Het blijkt dat maar liefst 85% van de mensen die op dieet zijn geweest, niet in staat zijn om de verloren kilo’s vet definitief van zich af te schudden.

Daarmee onderschrijft dit onderzoek dat afvallen door gezond te eten en te sporten een goede manier is om slank te blijven. Door wekelijks intensief te sporten wordt je lichaam gedwongen om calorieën te verbranden en zal een calorieoverschot minder snel worden omgezet in vet (bron). 60 tot 90 seconden 60 tot 90 seconden 60 tot 90 seconden 60 tot 90 seconden 60 tot 90 seconden 30 tot 60 seconden 30 tot 60 seconden Wil je succes maar wil je je tijd niet verspillen aan diëten die niet passen bij jouw situatie? Met al mijn kennis en ervaring heb ik een korte test ontwikkeld. personal trainer harpenden.

Hiermee vergroot je je kansen op een succesvol dieetproces, zonder jojo-effect of andere vervelende bijeffecten. Het duurt slechts enkele minuten.

Personal Fitness Trainer LimburgCross, Fit staat synoniem voor ‘Constantly varied functional movements performed at high intensity’, wat in normale mensentaal betekent dat je traint met een diversiteit aan (functionele) oefeningen, op zeer hoge intensiteit. Heel anders dan fitness dus. Bij Cross, Fit ga je hierdoor keer op keer helemaal stuk. Maar écht. Zelfs wanneer je voorheen 6 dagen per week in de sportschool te vinden was, aan hardlopen of zelfs triatlons deed.

Een nadeel aan Cross, Fit ten opzichte van de sportschool, is dat deze sport een stuk sneller voor blessures kan zorgen. De oefeningen zijn zeer technisch en worden op hoog tempo uitgevoerd. In het begin van een workout gaat dat prima, maar als je vermoeid raakt, kan dat negatieve invloed hebben op de uitvoering.

Daarnaast train je bij Cross, Fit doorgaans op percentages van jouw 1 rep max. Dit betekent dat je de oefening uitvoert op bijvoorbeeld 85% van het gewicht dat jij 1 keer kunt tillen. Bij Squats, deadlifts of en andere oefeningen kan het gewicht dus snel oplopen. Je moet daarom goed op de uitvoering blijven letten en luisteren naar de grenzen van jouw lichaam, om zo blessures te voorkomen.

Sportscholen zijn vaak van vroeg in de ochtend tot laat in de avond open en hebben geen vaste tijden waarop je kunt trainen. Bij Cross, Fit zijn de workouts (WOD’s) echter op vaste uren, waardoor het soms lastiger is om in deze sport jouw dagelijks leven te implementeren - personal trainer harpenden. Daarnaast hebben veel Crossfit boxen niet altijd de ruimte om tussen lessen door voor jezelf aan de slag te gaan (Open Gym).Als je de structuur van de gym gewend bent, kan Cross, Fit best wel even wennen zijn in het begin. De WOD’s komen per dag online, waardoor je nooit niet weet wat je de volgende dag gaat doen. Dit is best even wennen als je gewend bent om de week in te delen op basis van spiergroepen.