Personal Coach München  thumbnail

Personal Coach München

Published Aug 05, 23
10 min read

De vrijheid ervaren om eigen keuzes te maken en naar eigen vermogen te handelen leidt ook tot intrinsieke motivatie. Als hiervan een of meer vervuld kunnen worden geeft dat voor een individu de mogelijkheid tot optimale groei en functioneren. Vanuit deze theorie bekeken is het heel goed mogelijk dat thuis trainen, niet uit eigen keuze maar omdat er geen andere mogelijkheid is, invloed kan hebben op de motivatie om überhaupt nog te trainen.

Het fijne gevoel dat je normaal hebt als je met benen als rietjes de gym uit strompelt ontbreekt. Dat kan afdoen aan je gevoel van competentie en daarmee aan je motivatie om thuis toch door te trainen. trainen op een locatie waar ook andere mensen trainen betekent dat je omringd bent met gelijkgestemden.

wel of niet trainen is nog steeds een vrije keuze, maar als thuis trainen de enige optie is doordat de sportscholen weer voor Joost mag weten hoe lang gesloten zijn, voelt het niet als vrije keuze. Ook dit kan erg afdoen aan de motivatie die je nog hebt om je trainingen voort te zetten in de huidige situatie.

Voorkom dit door in dat geval nieuwe trainingsdoelen voor jezelf te bedenken die tot de realistische mogelijkheden behoren en op die manier de behoefte aan competentie in te vullen. Probeer bijvoorbeeld de meest complexe edities van bekende oefeningen optimaal tot uitvoering te brengen of je persoonlijke record pull-up’s te verbreken.

Als de training thuis plaatsvindt valt deze factor vaak weg. Iets dat je kunt doen om toch ‘met anderen’ te sporten (en de behoefte aan verbondenheid in te vullen) is een digitale trainingssessie in de vorm van een videocall met je al even zo fanatieke vriendinnen/collega’s/familie/andere mensen in wiens virtuele nabijheid je zou willen trainen.

Het gaat om het gevoel nabootsen van trainen in de nabijheid van anderen. Als de situatie zich voordoet waarin thuis sporten geen eigen keuze maar de enige mogelijkheid om te trainen is, tast dat mogelijk het gevoel van autonomie aan. Soms is het nu eenmaal niet mogelijk om op korte termijn iets aan een situatie te veranderen.

Als je om welke reden dan ook bent aangewezen op thuis trainen terwijl dat niet op eigen initiatief is geweest, zoek dan naar factoren waar je nog wel zelf controle over kunt uitoefenen. De afwezigheid van een sportschool staat niet gelijk aan gedwongen trainen in je eigen woning. Verken de mogelijkheden die parken, speeltuinen of de natuur je bieden.

Ongeacht wat jouw doel nu precies is, en ongeacht of je het al behaald hebt of graag wilt behouden: het is altijd nodig om daarvoor bepaald gedrag te vertonen. Als je bijvoorbeeld blijvend wilt afvallen is een van die dingen waarschijnlijk blijvende veranderingen aanbrengen in je voedingspatroon en gewoontes. Als je andere fysieke doelen hebt zoals het behouden van opgebouwde spiermassa of trainen voor meer spieropbouw, moet je daar ook dingen blijvend voor doen, waaronder trainen.

Dat komt duidelijk naar voren in verschillende studies die de langetermijnsuccessen van (leefstijl)interventietrajecten onderzochten Als je Personal Body Plan volgt kies je altijd zelf jouw Personal Body Coach. De rol en waarde van die coach is niet jou achter je broek aan zitten dat je moet gaan trainen en je aan je caloriebudget moet houden op momenten dat je dat niet doet.

Samen met je coach kan je steeds beter achterhalen wat er in welke situatie moet gebeuren om te zorgen dat niets het behalen en behouden van je doel in de weg staat. Nu niet en in de toekomst ook niet. Of het nu je eigen keuze is, of het ontbreekt aan de mogelijkheid om een sportschool te bezoeken.

Uitzonderingen daargelaten: als je echt traint voor maximale spiergroei en daarvoor al een heel eind op weg was, kan het een tijdrovend verhaal te worden om vanuit huis met weinig materialen tot je beschikking nog zwaar genoeg te trainen om groei te stimuleren. Afgezien daarvan kunnen de meeste mensen er ook vanuit huis en zelfs met alleen eigen lichaamsgewicht, intensieve en uitdagende trainingen van maken.

Dit lijkt de beste stimulans te zijn voor de groeiprikkel die je met krachttraining wilt genereren. Als dit er in praktijk voor jou op neer komt dat je van elke set steeds meer dan veertig herhalingen moet maken kan je in het kader van efficiëntie misschien een van de andere mogelijkheden om je training te verzwaren uitproberen.

Thuis is het voor spieropbouw en behoud net zo belangrijk dat je dagelijks voldoende eiwitten consumeert en daarnaast eet volgens een volwaardig voedingspatroon. Thuis is het als je traint voor meer zichtbare spieren net zo goed belangrijk dat je een negatieve energiebalans hanteert. Thuis is het voor het behalen van of behouden van resultaat net zo belangrijk dat je traint op voldoende intensiteit.

Ga op zoek naar nieuwe uitdagingen, stel je zelf nieuwe tussentijdse doelen, probeer in kaart te brengen wat je kunt doen om weer meer plezier te krijgen in of voldoening te halen uit je training. Uiteraard is dit bij uitstek iets om te bespreken met jouw persoonlijke Personal Body Coach.

Er is veel meer dan een paar keer per week 100 push-ups doen in je woonkamer. Complexe uitvoeringen, varieren in tempo en rust, meubels en andere spullen inzetten om oefeningen uitdagender te maken: het kan even een zoektocht en trial and error zijn, maar aan mogelijkheden om vanuit huis intensief te trainen is geen gebrek.

op de eerste plaats hoef je niet zelf het internet af te zoeken naar krachttrainingsoefeningen die geschikt zijn om thuis uit te voeren. Je ontvangt een trainingsschema op maat dat ontwikkeld is door onze trainingsexperts en compleet is afgestemd op jou als individu en de fysieke doelen die je hebt.

Vervolgens ontvang je zo snel mogelijk een nieuw doelgericht plan waarmee je lekker verder kunt trainen. je persoonlijke Personal Body Coach (door jouzelf gekozen) staat voor je klaar aan de virtuele zijlijn. Hij/zij biedt jou professionele ondersteuning waar je dat nodig hebt, en zal er alles aan doen jouw motivatie aan te wakkeren op dagen dat je er even geen zin in hebt.

Je hoeft nooit te wachten op een apparaat dat bezet is, kunt 24 uur lang op elk willekeurig tijdstip gaan trainen en hoeft daar praktisch de deur niet voor uit! Als je Personal Body Plan volgt is het te allen tijde mogelijk om kosteloos en direct te switchen van trainingslocatie.

Wil je trainen in de gym en thuis combineren? Kies dan op het moment zelf het juiste trainingsschema in de app.

Sporten is tegenwoordig weer helemaal in de mode. De één loopt 2 keer per week hard en de ander zwoegt een paar avonden in de sportschool. Sporten is gezond en houdt je op gewicht, toch? Maar in hoeverre klopt dit eigenlijk? Waarom is sporten dan zo gezond en maakt het ook uit op welke manier je beweegt? Kortom: sport jij gezond? Mensen denken bovendien dat sporten nodig is om gewicht te verliezen, maar is dat wel zo? Kun je ook afvallen zonder te sporten, of klinkt dat te mooi om waar te zijn? We zullen in dit artikel dieper ingaan op de invloed van sporten op je gezondheid en je hormonen, uitleggen wat een goede manier van bewegen is en tips geven om zelf een gezond dagelijks beweegpatroon te creëren, mét of zónder sportroutine! We bespreken de volgende onderwerpen: Vind jij het moeilijk om gezonde beweging in je dagelijkse patroon door te voeren? Heb je vaak spierpijn, gewrichtsklachten of zo’n slechte conditie dat je bij aerobe beweging al snel buiten adem bent? Nederland Slank helpt ook jou bij het krijgen van een gezonde levensstijl, het verbeteren van je gezondheid en het verliezen van overgewicht.

Dagelijkse beweging zorgt ervoor dat spieren en gewrichten flexibel blijven. Beweging stimuleert tevens de aanmaak van HDL-cholesterol ofwel het gezonde cholesterol. Ook heeft beweging een positief effect op de bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Beweging zorgt er ook voor dat je spiercellen metabool flexibel worden en je immuuncellen immunologisch flexibel worden. Wanneer spiercellen metabool flexibel zijn, betekent dit dat ze in staat zijn vet te verbranden.

Immunologische flexibiliteit betekent dat je immuunsysteem flexibel is en dat je dus niet snel ziek wordt. En als je toch ziek wordt, betekent deze flexibiliteit dat een infectie of virus ook weer sneller over gaat. Hieronder vind je nog meer voordelen van bewegen: Bewegen verbetert de mobiliteit Bewegen is goed voor je immuunsysteem Bewegen helpt je spieren vet te verbranden Bewegen is goed tegen somberheid en depressie Bewegen is goed voor de bloeddruk Bewegen helpt een gezond gewicht te behouden Bewegen stimuleert de aanmaak van HDL-cholesterol Mensen die erg weinig of haast niet bewegen, krijgen steeds meer vetmassa en steeds minder spieren.

Dit zorgt er dus voor dat iemand die al weinig beweegt, nog immobieler wordt. Het is duidelijk dat voldoende beweging een onderdeel is van een gezonde leefstijl. Bewegen kun je op een heleboel verschillende manieren doen. Rennen, lopen, fietsen, zwemmen, dansen of voetballen. Maar ook met stofzuigen, tuinieren, boodschappen sjouwen en een trap op lopen breng je het lichaam in beweging.

Het komt namelijk vaak genoeg voor dat mensen veel sporten, maar toch ongezond zijn. Wat gaat er dan mis? Tegenwoordig heeft iedereen het overdag druk met studeren, een baan of een gezinsleven. Vaak houdt men ’s avonds pas wat vrije uurtjes over om even te sporten. En daar gaat het mis.

Wat veel mensen niet weten is dat het niet alleen gaat om de hoeveelheid beweging die je krijgt. Het gaat namelijk ook om de tijd waarin je niets doet en geen beweging krijgt, ofwel de ‘zittijd’. Veel mensen sporten redelijk veel, maar als ze niet sporten, dan zitten ze en krijgen ze haast geen beweging.

Het lichaam heeft namelijk gedurende de dag regelmatig beweging nodig. Wanneer je de hele dag zit en maar een paar keer per week echt gaat sporten, is dit niet gunstig voor de gezondheid, maar zorgt dit juist voor spierbeschadiging. Gezond bewegen hoort plaats te vinden op dagelijkse basis en gedurende de hele dag.

Maar op welke manier zou je dan moeten bewegen? De één beweegt om zijn conditie te verbeteren en de ander sport om gespierder te worden. Wanneer je op een gezonde manier beweegt, kun je ervoor zorgen dat je én aan je conditie werkt én spiermassa opbouwt. Een gezond beweegpatroon bestaat uit een combinatie van aerobe en anaerobe beweging.

Je kunt ze gemakkelijk toepassen, je wordt er niet erg moe van en je kunt het relatief lang volhouden. Bij de verbranding van energie tijdens aerobe beweging gebruikt het lichaam zuurstof. Aeroob bewegen doe je dus op dagelijkse basis. Denk hierbij aan je dagelijkse bezigheden, zoals lopen, fietsen en huishoudelijke taken.

Anaerobe bewegingen zijn intensief, zwaar en je houdt het niet erg lang vol. Bij de verbranding van energie tijdens anaerobe beweging gebruikt het lichaam geen zuurstof. Anaeroob bewegen is bijvoorbeeld krachttraining in de sportschool, hardlopen of een sprintje trekken. Anaerobe beweging zorgt ervoor dat er schade optreedt aan de spiercellen.

Echter heeft het spierweefsel een beetje schade nodig voor de spieropbouw. Bij beschadiging van de spieren gaan namelijk als eerst de oudste spiercellen kapot. In de plaats daarvoor maakt het lichaam nieuwe spiercellen aan waardoor het spiermateriaal verjongd. De leeftijd van spiermateriaal staat los van de leeftijd van de persoon.

Wanneer iemand weinig beweegt, verjongen de spieren zich een stuk minder. Om jong spierweefsel te krijgen moet je dus dagelijks aeroob bewegen en af en toe anaeroob bewegen. Hierdoor kan zelfs iemand van 60 een spierleeftijd hebben van een 20-jarige! Schade treedt dus alleen op als je anaeroob beweegt. Maar hoe bepaal je of een beweging anaeroob of aeroob is voor jou? Dit is namelijk voor iedereen wisselend.

Latest Posts

Personal Fitness Coach Online

Published Aug 06, 23
7 min read

Personal Coach Aerdenhout

Published Aug 06, 23
5 min read

Personal Coach München

Published Aug 05, 23
10 min read